Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Nep plantjes: 5 redenen om ze te kopen

Nep plantjes: 5 redenen om ze te kopen

Nep plantjes: 5 redenen om ze te kopen

Overweegt u of nep plantjes uw investering waard zijn? De nep planten in ons assortiment zien er stuk voor stuk realistisch en natuurlijk uit. Bent u benieuwd van welke voordelen u profiteert wanneer u kunstplantjes aanschaft? Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen van nep-plantjes op een rij en bieden u inspiratie.

Nep plantjes zijn geschikt voor mensen met kinderen en huisdieren

Heeft u honden, katten of andere huisdieren? Dan weet u dat het vinden van een plant voor in huis een hele opgave kan zijn. Veel plantensoorten zijn namelijk gevaarlijk voor huisdieren. Wanneer uw huisdier per ongeluk een hapje van de bladeren neemt, kunnen ze giftige stoffen binnenkrijgen die hun gezondheid in gevaar brengen. Datzelfde geldt voor u of uw kinderen. Daarbij hebben sommige mensen allergieën voor bepaalde planten, bloemen en/of de pollen die ze verspreiden. Met nep plantjes hoeft u zich nooit zorgen te maken over dit risico want deze zijn, net als alle kunstplanten anti-allergeen. Ook is het mooi meegenomen dat uw woonkamer niet ineens een bende wordt wanneer uw huisdier of kind per ongeluk een plant heeft omgegooid of dacht dat het leuk was om in de potgrond te graven.

Nep plantjes zijn geschikt voor donkere kamers

We kennen allemaal wel het probleem van een donkere hoek in huis. Soms heeft u al meerdere keren geprobeerd om er een echte plant neer te zetten, maar iedere keer weer overleeft het de donkere hoek niet. Voor donkere hoeken of kamers zijn nep plantjes de oplossing. Kunstplantjes hebben namelijk geen natuurlijk licht nodig en zien er op elke plek in huis geweldig en stralend uit. Zet bijvoorbeeld een mooie Monstera, Strelitzia Nicolai of andere kleine kunstplanten in een donkere hoek neer. Deze planten hebben een tropisch uiterlijk waardoor de donkere hoek direct fleuriger aanvoelt.

Overigens kunt u nep plantjes natuurlijk ook op kantoor gebruiken. Eerder gaven wij u vijf suggesties voor kunstplantjes op kantoor.

Nep plantjes staan voor onderhoudsvrij genieten

Wilt u voorkomen dat uw weekenden continu in het teken staan van schoonmaken, verpotten en tuinieren? Dan zijn nep plantjes de oplossing voor u. Nep plantjes bezorgen u geen extra onderhoud. Het maakt niet uit of u twee weken op vakantie gaat of simpelweg vergeten bent om de plantjes water te geven. Kunstplantjes overleven het allemaal. Periodiek afstoffen met een Swiffer volstaat. Daarmee zijn kunstplantjes ook ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben.

Kunstplantjes brengen ontspanning

Het is niet nieuw dat natuur en groen goed zijn voor onze mentale gezondheid. Het is daarom ook belangrijk om elementen van de natuur naar uw interieur te halen. Het verwerken van kunstplantjes in uw interieur zorgt dus simpelweg voor meer geluk en positiviteit. Dit gevoel wordt versterkt omdat onze kunstplantjes altijd in bloei staan en niet gebonden zijn aan bloeiseizoenen. U ziet uw kunstplantjes dus altijd op hun best en dat merkt u. Wanneer u thuis komt na een drukke dag op het werk verdwijnt het stressgevoel dankzij uw nep plantjes namelijk als sneeuw voor de zon.

Zijn nep plantjes een rendabele investering?

Ondanks dat nep plantjes bij aanschaf vaak iets duurder zijn dan een echte planten verdient u deze investering op de lange termijn terug. Zo bent u gegarandeerd van een lange levensduur omdat, anders dan bij echte planten, geen kans op sterfte door ziekte of schimmels is. Daarbij bespaart u in de jaren na aankoop op kosten zoals potgrond, plantenvoeding, water, een grotere pot en onderhoud. Dan tellen we de uren die u aan onderhoud en verzorging besteedt niet eens mee. Bij het aanschaffen van nep plantjes heeft u een plant voor het leven.

Bent u benieuwd wat voor soorten nep plantjes mooi staan in uw interieur? Laat u inspireren in onze webshop of vraag kosteloos en vrijblijvend advies over kunstplantjes. Wij denken graag met u mee.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug