Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Daarom kiest u voor kunstplanten bij allergie,...

Daarom kiest u voor kunstplanten bij allergie, huisdieren of kinderen

Daarom kiest u voor kunstplanten bij allergie, huisdieren of kinderen

Kunstplanten zijn bij uitstek geschikt voor mensen met allergie, kinderen en/of huisdieren. Dit geldt niet alleen voor privé huishoudens, maar ook voor zakelijke omgevingen waar veel mensen komen die allergisch kunnen zijn of waar u kinderen en/of (huis)dieren kunt verwachten. Daarom leggen we in deze bijdrage uit waarom kunstplanten in zulke gevallen hét alternatief zijn.

Kunstplanten zijn hypoallergeen

Veel mensen zijn allergisch voor specifieke planten. Dit kan te maken hebben met pollen, bladeren of organische stoffen van planten. Ook mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem kunnen last krijgen van een allergische reactie op de huid, slijmvliezen of ogen. Onze alternatieven zijn hypoallergeen. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke allergische reacties. Onze kunstplanten zijn dan ook erg geliefd in zorginstellingen, ziekenhuizen en hotels, maar ook niet meer weg te denken in huis.

Kunstplanten zijn ideaal in een omgeving met huisdieren of kinderen

Er zijn nog twee feiten over planten die veel mensen niet weten. Ten eerste zijn jonge kinderen vaak gevoeliger voor echte planten zonder direct een allergie te hebben. Bovendien kunnen planten giftig zijn voor jonge kinderen en dat kan gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als ze het sap op hun huid krijgen door takjes af te breken of een blad in hun mond steken.

Ook voor (huis)dieren vormen echte planten een gevaar. Veel plantensoorten zijn giftig voor dieren. Daarnaast kunnen dieren zich aan planten verwonden, bijvoorbeeld door scherpe randen van bladeren. Bovendien kan de potgrond nog wel eens gebruikt worden als speelplaats of als alternatief voor de kattenbak en op dat opruimwerk zit u vast niet te wachten.

Ook planten zelf lopen het risico beschadigd te raken of af te sterven door plukkende kinderhandjes of knabbelende dieren. Dat is met kunstplanten uiteraard niet van toepassing.

Allergievrij en onderhoudsvrij genieten van kunstplanten

Een van de grote voordelen van kunstplanten, vooral voor allergiepatiënten, is dat ze geen onderhoud nodig hebben. Sommige mensen met een gevoelige huid of mensen met een huidaandoening krijgen namelijk irritatie aan hun huid wanneer zij planten aanraken.

Kunstplanten hoeft u alleen van tijd tot tijd stof af te nemen met een Swiffer om gezond en zonder zorgen te genieten van onderhoudsvriendelijke en hypoallergene kunstplanten.

Zo realistisch zijn moderne kunstplanten

Vroeger kon u nepplanten dankzij de kunstmatige neongroene kleur en het goedkope plastic van verre herkennen. Inmiddels is dat beeld allang achterhaald.

Moderne kunstplanten zoals de kunstplanten in onze collectie zien er stuk voor stuk realistisch uit. Dankzij hoogwaardige materialen zoals zijde, kunststof en hout en de natuurlijke manier waarop wij onze kunstplanten vormen is het vrijwel onmogelijk om onze 'nepplanten' te onderscheiden van een echte plant. Op deze manier garanderen we u een plant die er zo echt uit ziet dat u hem bijna water wilt geven.

De kunstplant: een plant voor het leven

Een echte plant heeft veel zorg nodig. Denk bijvoorbeeld aan het water geven, de potgrond veranderen, de plant oppotten naar een grotere pot of het verzorgen van de bladeren. Ook mogen echte planten vaak niet overal staan omdat u rekening moet houden met factoren zoals tocht en zonlicht. De kans dat daarbij iets mis gaat en de plant ziek wordt of sterft is dan ook groot.

Deze problemen heeft u uiteraard niet met kunstplanten. Onze alternatieven zien er altijd mooi en gezond uit. Bovendien kunt u ze plaatsen waar u wilt, zelfs in ruimtes zonder ramen. Hier ziet u voorbeeld hoe dit in de horeca voor een betoverende ambiance zorgt. Een kunstplant heeft u dus voor het leven. Dat maakt ons assortiment direct een voordelige keuze, want na de eenmalige investering hoeft u geen kosten voor vervanging en onderhoud meer te maken. Bent u klaar voor de juiste keuze? Laat u zich dan inspireren in onze webshop.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug