Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede - 32 kun...

Woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede - 32 kunstplanten om de hele locatie sfeer te geven

Woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede - 32 kunstplanten om de hele locatie sfeer te geven

Stichting InteraktContour is er speciaal voor mensen met hersenletsel en de stichting is met meer dan 70 locaties gevestigd in het midden en oosten van Nederland. Je kunt op een van deze locaties behandeld worden, voor dagbesteding terecht, of wonen en er 24/7 zorg krijgen. De Groot Decoraties heeft al jaren een goede relatie met Stichting InteraktContour en wij weten hoe belangrijk het kunstgroen voor de bezoekers, cliënten/bewoners en medewerkers is.

Nieuwe woonlocatie in Enschede – nieuwe bestelling kunstplanten

Een complete woonlocatie fleur je niet op met een enkel klein kunstplantje bij de entree. Daar is iets meer voor nodig. Er zijn vergaderkamers, huiskamers waar bewoners met of zonder bezoek kunnen gaan zitten, maar ook raampartijen die wat groen kunnen gebruiken. Een kunstplant bij de ramen zorgt er zelfs voor dat het groen van buiten doorgetrokken wordt naar binnen. Het haalt de natuur dichterbij.

(Kunst)planten bevorderen het herstel

Onderzoeken tonen aan dat planten een gunstig effect op de mens hebben en dat effect is er ook als je herstellende bent. Of je nu bij een raam kunt zitten en naar de natuur buiten kunt kijken, of binnen zit en bloemen en planten in de nabijheid hebt; het werkt positief op je zicht en je humeur. Mensen kunnen oprecht blij worden als ze een mooie boom of plant zien. En positieve gevoelens werken weer beter als je ergens van wilt herstellen.

Welke kunstplanten voor woonlocatie Geert de Leeuw?

Om de ruime kamers en overige ruimten goed te vullen en direct sfeer toe te voegen, is er gekozen voor grotere kunstplanten. De bezoekers en medewerkers kunnen nu genieten van diverse:

Waardoor komen de kunstplanten helemaal tot zijn recht bij de Geert de Leeuw locatie?

In ruimten die warme tinten hebben gekregen – zoals houten vloeren en meubilair en donkerrood op de muren – steekt het groen van de planten al prachtig af. Met zwarte potten zou het effect echter anders geweest zijn. Dat maakt het geheel donkerder en daardoor minder opvallend. Er is daarom gekozen voor kunstplanten in witte Artivasi plantenbakken en aan de bovenzijde zijn verlijmde hydrokorrels aangebracht.

Waarom kunstplanten met hydrokorrels aan het oppervlak?

Bij de medewerkers van Stichting InteraktContour ligt de focus op de herstellende mens en natuurlijk hoort daar een passend interieur bij, maar dat betekent niet dat men veel uren kwijt wil zijn aan het verzorgen van de planten op de locatie. De kunstplanten hoeven maar eens in de zoveel tijd schoongemaakt te worden en dat gaat handig met een plumeau of stofdoek. Zowel het kunstblad als de hydrokorrel zien er na de schoonmaakbeurt weer tiptop uit en dat betekent voor iedereen die de plant in de ruimte ziet staan weer optimaal genieten van het groen.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug