Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Kunstplanten en kunstbomen als room dividers

Kunstplanten en kunstbomen als room dividers

Kunstplanten en kunstbomen als room dividers

Hoe gebruik je kunstplanten en kunstbomen als room dividers?

Met voorbeelden van klanten laten we zien hoe u ruimtes efficiënt verdeelt met kunstplanten en kunstbomen.
Als u een grote ruimte heeft kunt u deze veel efficiënter gebruiken wanneer u kunstplanten en kunstbomen gebruikt als room divider. Aan de hand van een aantal klantcasussen geven wij praktische voorbeelden over het efficiënt verdelen van grote en kleine ruimtes met kunstplanten en kunstbomen.

Kunstplanten gebruiken als room divider

Een van onze klanten, het ROC Ter AA in Helmond, wilde graag een natuurlijke manier gebruiken om ruimtes te scheiden en looproutes aan te geven. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat een kunstgras van een meter hoog een natuurlijke afscheiding met privacy kon vormen. Door het kunstgras te verlijmen in onze rechthoekige North Dakota plantenbak (met afmetingen L74 x D23 x H92 cm) leverden we uiteindelijk natuurlijke afscheidingen van 74 bij 192 cm. Door meerdere bakken naast elkaar te zetten (met tussenruimtes voor een natuurlijk effect) creëerden we zo de gewenste looproutes en room dividers.

Kunstplanten voor kantoorruimtes met privacy

Bij Regus Amstelveen gebruiken we dezelfde combinatie van kunstgras en de North Dakota plantenbak om op natuurlijke wijze sfeervolle afscheidingen te creëren zodat huurders hun klanten op gepaste wijze en met privacy kunnen ontvangen terwijl het kantoor een knusse, groene uitstraling behoudt.

Kunstbomen gebruiken om ruimtes te verdelen

Naast kunstplanten kunt u ook kunstbomen gebruiken als room divider. Zo gebruiken wij de kunst Esdoorn in een hoge pot regelmatig als natuurlijke room divider of richtingaanwijzer in bijvoorbeeld grote horecazaken. Wij verlijmen de Esdoorn dan in een hoge pot. Door de natuurlijke vorm die onze kunst Esdoorn heeft ontstaat zo een groot en massief geheel. Door deze bijvoorbeeld achter elkaar voor een deur te zetten creëer je een gescheiden in- en uitgang zonder de koude sfeer die je met een dranghek zou veroorzaken.

Door te kiezen voor een goud- of zilverkleurige Baq plantenbak kunt u uw kunstplanten of kunstbomen bovendien een extra chique of juist speelse uitstraling geven. Hierdoor is de combinatie van een kunstplant of boom in een Baq plantenbak ook ideaal om een grote ruimte op natuurlijke manier te verdelen.

Kleinere ruimtes optimaal benutten met kunstplanten

De kleinere ruimtes die zo ontstaan kunt u dan met kunstplanten en kunstbomen weer verder indelen en ieder een eigen sfeer geven. Zo gebruikten we bij Medicor kunstplanten in combinatie met plantenbakken uit de B-straight-collectie. Deze zijn in elke RAL-kleur leverbaar en kunnen we dus gebruiken om bijvoorbeeld de kleuren van de huisstijl door te voeren in uw interieur.

Ruimtes verdelen met maximaal rendement door kunstplanten en bomen

Onze kunstplanten en kunstbomen zijn van hoge kwaliteit en gaan zo'n 15 jaar mee. Door de plantenbakken waar we deze in plaatsen te vullen met speciaal schuim en de toplaag te voorzien van verlijmde Hydrokorrels blijven de planten altijd mooi rechtop staan. Bovendien zijn de kunstbomen en -planten op deze manier licht genoeg om te verplaatsen voor een schoonmaak of andere indeling van de ruimte.

Uiteraard is dit maar een beperkte greep uit de vele mogelijkheden om een ruimte efficiënt te verdelen met kunstplanten en kunstbomen. Wij adviseren u graag.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug