Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Grote kunstplanten kopen: 5 suggesties die insp...

Grote kunstplanten kopen: 5 suggesties die inspireren

Grote kunstplanten kopen: 5 suggesties die inspireren

Bent u op zoek naar kunstplanten van groot formaat? Grote kunstplanten zijn een uitstekende manier om een ruimte op te vullen, maar kunnen een grote ruimte tegelijkertijd knusser maken. Het aanschaffen van echte grote planten kan duur en risicovol zijn omdat deze kunnen afsterven. Met onze grote kunstplanten is dit risico verleden tijd aangezien er amper meer sprake is van enig onderhoud. Zo kunt u onbezorgd genieten van een realistische en sfeervolle plant in uw huis of op kantoor. Wij geven u graag 5 suggesties voor grote kunstplanten.

Onopvallende grote kunstplanten: kunst Ficus Lyrata

We beginnen onze top 5 van grote kunstplanten met de Kunst Ficus Lyrata. Dit is een boomsoort die behoort tot de vijgenfamilie. De boom is makkelijk te herkennen aan zijn vele grote, ronde bladeren. De grote bladeren vullen een ruimte makkelijk op, terwijl deze plant voor rust en sfeer zorgt in een ruimte. Hij trekt niet teveel aandacht en zo creëert u met deze prachtige Ficus Lyrata een huiselijk gevoel. Dit maakt deze grote kunstplant ook geschikt voor een spreekkamer of wachtruimte.

Grote kunstplanten met liefde: Alocasia Calidora (olifantsoor) kunstplant

Bent u op zoek naar een volle plant zoals de Ficus Lyrata, maar wilt u een toch iets tropischer uiterlijk? Kijk dan eens naar onze Alocasia Calidora. Deze grote kunstplanten brengen liefde in uw huis of werkomgeving dankzij de grote, hartvormige bladeren. Deze hebben iets weg van het oor van een olifant, vandaar dat deze grote kunstplanten ook wel olifantsoren genoemd worden. De bladeren zijn wat lichter van kleur dan die van de Ficus Lyrata en zorgen voor een net wat meer zomers accent. De Alocasia Calidora is geschikt voor in huis, op kantoor of in de winkel. 

Tropische grote kunstplanten: kunst Strelitzia Nicolai

Van de Alocasia Calidora gaan we over naar een echte tropische plant, de Strelitzia Nicolai. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. In Nederland zien we deze plant, mede door ons klimaat, vooral binnenshuis terug. Wij vergeleken al eerder of u beter een echte of kunst Strelitzia kunt kopen.

De grote bladeren staan verticaal. Als u deze plant vergelijkt met de twee eerder genoemde grote kunstplanten, is het zo dat de Strelitzia Nicolai over iets meer doorkijk beschikt. Dit maakt dat deze nep plant een luchtige en zomerse plant is om in huis te hebben. Overigens heeft de Strelitzia Nicolai geen bloemen of bloeitijd.

Grote kunstplanten met bloemen: Strelitzia (paradijsvogelplant)

Naast de Strelitzia Nicolai zijn er ook diverse Strelitzia die wel bloemen dragen. Deze tropische bloemen lijken op de snavel van een Paradijsvogel en daar danken deze grote kunstplanten dan ook hun bijnaam 'paradijsvogelplant' aan.

Vergeten grote kunstplanten: de koffieboom

Van alle grote kunstplanten is de koffieboom wellicht een van de meest onverwachte namen op de lijst. Ondanks dat we de koffieboom allemaal kennen, is hij de laatste jaren overschaduwd door alle nieuwe tropische planten. Dat is zonde, want deze plant heeft een mooie, diepe groene kleur en een uniek uiterlijk wat hem zeer bijzonder maakt om in huis of op de zaak te hebben.

Een verrassende grote kunstplant: Dracaena Relaxa groen

Onze laatste suggestie is de Dracaena Relaxa. Deze kunstplant is ongeveer 150 centimeter (hoog) en is te herkennen aan zijn spitse bladeren die wild door elkaar lopen. Ook de stam van deze grote kunstplant is verrassend. In plaats van één hoofdstam heeft deze grote kunstplant verschillende stammetjes die samensmelten. Daarmee zorgt deze verrassende grote kunstplant voor een verrassend element op uw kantoor, vergaderruimte of in de hal van uw huis.

Bent u op zoek naar grote kunstplanten voor uw kantoorpand, huis of winkel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder met met een advies op maat.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug