Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Een echte of kunst Strelitzia kopen? Onze verge...

Een echte of kunst Strelitzia kopen? Onze vergelijking op 5 punten

Een echte of kunst Strelitzia kopen? Onze vergelijking op 5 punten

De Strelitzia, ook wel Paradijsvogelplant genoemd, wordt steeds populairder als plant voor in huis of op kantoor. Dat is logisch, want deze exotische plant ziet er elegant, stralend en uniek uit. Voorheen zagen we de bloemen van deze plant voornamelijk terug in boeketten, maar tegenwoordig is het juist de kamerplant die steeds meer aandacht krijgt. Twijfelt u tussen een echte of een kunst Strelitzia voor in huis of op kantoor? Wij maken een vergelijking op vijf punten.

1. Het onderhoud van de Strelitzia

Een belangrijk punt bij de overweging van de aanschaf van een echt exemplaar of een kunst Strelitzia, is het onderhoud. Zo staat deze plant erom bekend dat hij snel groeit. U zult een levend exemplaar dus vaak moeten verpotten.

Ook is het Nederlands klimaat minder geschikt voor een Strelitzia. Om de plant tot zijn recht te laten komen zal u dus regelmatig plantenvoeding moeten geven om de plant sterk en groen te houden en uiteindelijk te laten bloeien.

Tot slot heeft de Paradijsvogelplant minimaal één keer per week water nodig en in de zomer meer dan in de winter. Kortom, de Paradijsvogelplant is onderhoudsintensief.

Wilt u voorkomen dat u hier omkijken naar heeft? Dan is het tijd om de kunst Strelitzia’s te overwegen. Van een kunst Paradijsvogelplant kunt u, als u hem zo nu en dan afstoft, zonder verder onderhoud het hele jaar genieten.

2. De bloemen en bladeren van de Strelitzia

De Strelitzia is makkelijk te herkennen aan hun geweldige, tropische bladeren en unieke oranje bloemen die op snaveltjes van Paradijsvogels lijken (vandaar de naam Paradijsvogelplant).

Echte Strelitzia’s zien er niet het hele jaar hetzelfde eruit. Zo zijn er Paradijsvogelplanten die helemaal geen bloemen krijgen. De bloemdragende soorten bloeien, afhankelijk van de specifieke soort, pas na acht jaar of als ze drie meter hoog zijn. Na de bloeiperiode kan het tot een jaar duren tot de plant weer bloeit.

Bij onze kunst Strelitzia’s heeft u de keuze tussen exemplaren met en zonder bloem die het hele jaar mooi blijven. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse handzame formaten.

3. Waar kan de Strelitzia staan?

Om te zorgen dat een echte Strelitzia zo gezond mogelijk blijft, is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving waar u de plant wilt neerzetten. Is er genoeg dag- en zonlicht beschikbaar? De Strelitzia heeft namelijk genoeg daglicht nodig om goed te groeien en sterk te blijven.

Een andere factor die een rol speelt bij de plaatsing van een echte Paradijsvogelplant is de luchtvochtigheid. Zoals we zagen drinkt de plant veel water. Daarnaast bestaat de plant grotendeels uit water. Een te lage luchtvochtigheid (dus bijvoorbeeld een plek dichtbij de verwarming of haard) is funest voor de plant.

Uiteraard spelen deze factoren geen rol bij de kunst Strelitza. Deze is niet gevoelig voor (een gebrek aan) luchtvochtigheid, warmte of daglicht. Daarmee is elke gewenste locatie geschikt voor deze kunstplant. Dit is dan ook één van de vijf voordelen van de kunst Paradijsvogelplant.

4. De levensduur van de Paradijsvogelplant

Zoals we zagen is de Paradijsvogelplant erg bewerkelijk en onderhoudsintensief. Hierdoor sterven veel Paradijsvogelplanten al snel en vaak zelfs al voor de eerste bloeitijd. Ook dit is een probleem waar u zich met een kunst Strelizia geen zorgen over hoeft te maken.

5. De prijs van de Strelizia

De Paradijsvogelplant is een dure plant in aanschaf, waarbij geldt dat de Strelizia met bloemen duurder is dan de variant die geen bloemen draagt. De kunst Strelizia met bloemen scheelt dan ook nauwelijks in prijs met een echte Paradijsvogelplant. De variant zonder bloemen is weliswaar in aanschaf iets duurder, maar doordat de kans op vroegtijdig sterven zo goed als nihil is en je geen onderhoudskosten hebt is ook de investering in een kunst Strelizia zonder bloemen rendabeler dan de aanschaf van een echte Paradijsvogelplant.

Naast Strelizia's hebben we ook vele andere soorten kunstplanten en kunstbomen met bijpassende plantenbakken.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug