Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > 5 voordelen van een Strelitzia kunstplant (Para...

5 voordelen van een Strelitzia kunstplant (Paradijsvogelplant)

5 voordelen van een Strelitzia kunstplant (Paradijsvogelplant)

De Strelitzia, ook wel Paradijsvogelplant genoemd is een bijzonder mooie en kleurige plant. Daarnaast is de plant ook exclusief en bewerkelijk qua onderhoud. Onze kunst Strelitzia biedt dan ook een aantal voordelen op de natuurlijke variant. Wij zetten die graag voor je op een rij.

1. Een kunst Strelitzia kan je plaatsen waar je wilt

Een echte Paradijsvogelplant heeft zonlicht nodig en kan niet tegen vorst. Daardoor kun je deze plant eigenlijk alleen voor een raam, op een terras of in de tuin zetten mits je hem bij vorst binnen kan zetten. Een kunst Strelitzia kent deze beperkingen niet en kan je neer zetten waar je wilt.

2. Een kunst Strelitzia is onderhoudsarm

Het eisenpakket van de Paradijsvogelplant gaat verder dan een plekje in de zon voor het raam en een vorstvrije omgeving. Zo moet de plant 's zomers veel water hebben. De plant mag niet droogstaan, maar de wortels mogen ook niet permanent onder water blijven. Daarnaast is de echte Strelitzia vatbaar voor schimmels, schildluis en spint. Met een kunst Paradijsvogelplant heb je daar uiteraard geen last van. Eens in de 14 dagen stofvrij maken met een Swiffer volstaat.

3. Een kunst Paradijsvogelplant wordt nooit bruin

Bij een echte Strelitzia zul je na verloop van tijd zien dat de onderste bladeren lelijk gaan worden. Ook zullen de buitenste bladeren te zijner tijd bruin kleuren. Deze natuurlijke verschijnselen zijn alleen tegen te gaan door snoeien en het wegknippen van bruin blad, dus met nog meer onderhoud. Datzelfde geldt voor bruine vlekken op de bladeren. Dat is een teken dat de plant te veel water krijgt. Als dit gebeurt zal je dus aan de slag moeten om een betere water-verhouding te vinden.

4. Een kunst Paradijsvogelplant bloeit altijd

De Strelitzia moet minimaal 8 jaar zijn voor zij gaat bloeien. Daarnaast is het aantal bloemen niet altijd gelijk. Bovendien is een koele winter nodig om een goede bloei in het volgende jaar te hebben. De kunst Paradijsvogelplant bloeit altijd, daarmee geniet je het hele jaar door van de vrolijke kleuren en daar word je zelf ook vrolijk van.

5. De echte Strelitzia is duur in aanschaf

De Paradijsvogelplant is een exclusieve plant. Dit betekent dat je relatief veel geld kwijt bent bij aanschaf, terwijl er een kans is dat de plant dood gaat. Een kunst Strelitzia schaf je eenmalig aan en gaat daarna zeker 15 jaar mee. Gecombineerd met de lagere onderhoudskosten is een kunst Paradijsvogelplant dus ook veel goedkoper.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug