Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Dracaena

Dracaena-kunstplanten

De Dracaena; een populaire kunstplant om in huis te halen

De moeder der kamerplanten, dat is toch wel een goede omschrijving van de Dracaena. In eigen land is deze plant ook wel bekend als de Drakenbloedboom. De oorsprong van deze originele plant is te vinden op de Canarische eilanden, maar steeds vaker zie je diverse soorten van deze plant terug in de vensterbank van veel Nederlandse huishoudens of kantoren. Het enige nadeel van de Dracaena? Hij wil nog wel eens zijn blad verliezen. Daar heb je bij de kunstvorm van de Dracaena geen last van! Deze heeft dezelfde unieke kleuren en allure, maar dan hoef je de plant niet te onderhouden én het verliest normaal gesproken zijn bladen niet. Een aantrekkelijke keuze dus om groen in huis te halen.

Een zeer diverse plant
De Dracaena is een zeer diverse plantensoort, waar zeer kleine versies van zijn, maar ook grotere exemplaren. De Dracaena past dus perfect in elke woon- of leefomgeving en staat zelden in de weg. Bij De Groot Decoraties kan je met de kunst Dracaena nu jarenlang genieten van deze exotische plantensoort. Waar men dit de Drakenbloedboom noemt? Dat komt door de unieke bladen met een puntig uiteinde. Daarbovenop heeft de Dracaena soms ook een rode gloed over de bladeren. Op de Canarische eilanden heeft deze plantensoort eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in de religie van de plaatselijke bevolking.

Wat zijn de opties?
Met de Dracaena kan je dus elke kant op. Er zijn bij De Groot Decoraties vier typen van deze kunstvorm plant verkrijgbaar. Elke optie heeft haar eigen elementen.

  • Dracaena Fragans Steud; Een houten stam en sierlijke bladen
  • Dracaena Fragans Compacta; Opnieuw een houten stam en vollere bladen die dichter bij elkaar hangen
  • Dracaena Reflexa; Een houten stam en lichtgroene, frisse bladen
  • Dracaena Reflexa Anita Tree; Deze plant heeft ook een houten stam, maar beschikt over meer en fijnere bladen

Kan je ook niet genoeg krijgen van deze multifunctionele kunstplant? Je hoeft weinig onderhoud te verrichten aan de Dracaena en dat zorgt ervoor dat hij perfect past bij elke omgeving. Afhankelijk van de keuze kan je vanaf 46 euro al een prachtige Dracaena in huis halen. Je kunt deze online bestellen bij De Groot Decoraties, maar uiteraard kan je ook op afspraak langskomen bij de vestiging in Lelystad, om zelf eerst de hoogwaardige kwaliteit van de kunst Dracaena zelf te ervaren.

Een goed alternatief
Kunstplanten en kunstpalmen zoals de Dracaena zijn een mooi alternatief voor de originele planten. Het verschil tussen een echte- en kunstplant is in de afgelopen jaren steeds kleiner geworden en met de kunstplanten van De Groot Decoraties haal je fris en groen in huis. Laat je inspireren door het ruime aanbod van Draceana’s en nog veel meer!
 

Verfijn uw keuze
Productgroepen
Terug naar het overzicht