Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Dracaena

Dracaena kunstplanten

De moeder der kamerplanten, dat is toch wel een goede omschrijving van de Dracaena. Het is een populaire plant om in huis te halen. In eigen land is deze plant ook wel bekend als de Drakenbloedboom. De oorsprong van deze originele plant is te vinden op de Canarische eilanden, maar steeds vaker zie je diverse soorten van deze plant terug in de vensterbank van veel Nederlandse huishoudens of kantoren. Het enige nadeel van de Dracaena? Hij wil nog wel eens zijn blad verliezen. Daar heb je bij de kunstvorm van de Dracaena geen last van! Deze heeft dezelfde unieke kleuren en allure, maar dan hoef je de plant niet te onderhouden én het verliest normaal gesproken zijn bladen niet. Een aantrekkelijke keuze dus om groen in huis te halen.

Dracaena (Drakenbloedboom), een zeer diverse plant

De Dracaena is een zeer diverse plantensoort, waar zeer kleine versies van zijn, maar ook grotere exemplaren. De Dracaena past dus perfect in elke woon- of leefomgeving en staat zelden in de weg. Bij De Groot Decoraties kan je met de kunstplant Dracaena nu jarenlang genieten van deze exotische plantensoort. Waarom men dit de Drakenbloedboom noemt? Dat komt door de unieke bladen met een puntig uiteinde. Daarbovenop heeft de Dracaena soms ook een rode gloed over de bladeren. Op de Canarische eilanden heeft deze plantensoort eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in de religie van de plaatselijke bevolking.

Wat zijn de opties?

Met de Dracaena kan je dus elke kant op. Er zijn bij De Groot Decoraties vier typen van deze kunstplant verkrijgbaar. Elke optie heeft haar eigen elementen.

Kan je ook niet genoeg krijgen van deze multifunctionele kunstplant? Je hoeft weinig onderhoud te verrichten aan de Dracaena en dat zorgt ervoor dat hij perfect past bij elke omgeving. Afhankelijk van de keuze kan je vanaf 46 euro al een prachtige Dracaena in huis halen. Je kunt deze online bestellen bij De Groot Decoraties, maar uiteraard kan je ook op afspraak langskomen bij onze vestiging in Lelystad, om zelf eerst de hoogwaardige kwaliteit van de kunst Dracaena zelf te ervaren.

Een goed alternatief

Kunstplanten en kunstpalmen zoals de Dracaena zijn een mooi alternatief voor de originele planten. Het verschil tussen een echte- en kunstplant is in de afgelopen jaren steeds kleiner geworden en met de kunstplanten van De Groot Decoraties haal je fris en groen in huis. Laat je inspireren door het ruime aanbod van Draceana’s en nog veel meer!

Verfijn uw keuze
Afmeting
Terug naar het overzicht