Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Een Monstera kunstplant kopen? Wij geven 3 tips

Een Monstera kunstplant kopen? Wij geven 3 tips

Een Monstera kunstplant kopen? Wij geven 3 tips

Een kunstplant is een perfecte manier om uw woon- of kantoorinterieur dynamischer en warmer te maken. Door de unieke eigenschappen van de Monstera kunt u deze perfect plaatsen in iedere ruimte. Dit kan de woonkamer thuis zijn, maar ook een ruimte in uw bedrijfspand of kantoorlocatie. Wij geven u graag drie tips waar u op moet letten wanneer u een Monstera kunstplant aanschaft en rekening kunt houden met uw eigen smaak, interieur of huisstijl. Voor we dit doen leggen we eerst uit wat de Monstera zo uniek maakt.

De gaten in de bladeren

Een belangrijke unieke eigenschap is dat de Monstera in verschillende formaten bestaat. Daarmee kunt u, door kleine en grote Monstera's te combineren een ruimte passend aankleden en voor een rustig beeld zorgen omdat alle kunstplanten van dezelfde familie zijn.

De gaten in de bladeren zijn een andere unieke eigenschap van de Monstera. De gaten brengen namelijk lucht en openheid in een ruimte, terwijl de grote bladeren tegelijk zorgen voor genoeg volume. De Monstera wordt daarom niet voor niets 'gatenplant' genoemd.

Met deze wetenschap in het achterhoofd kunnen we dus gerichte tips geven om uw woonkamer of kantoorruimte aan te kleden met de Monstera en een natuurlijke touch aan de ruimte van uw keuze te geven.

1. Kies de Monstera kunstplant die bij uw locatie past

Bij het plaatsen van een kunstplant hoeft u natuurlijk geen rekening te houden met factoren die bij een echte plant wel een rol spelen. Licht (of een gebrek daaraan), tocht en wind spelen geen rol. Daarmee kan de Monstera dus zelfs de meest donkere plekjes van een natuurlijke uitstraling voorzien. Dit biedt ruimte om out-of-the-box te denken, zoals bij Beachclub Perry's

Ook kan één grote Monstera fungeren als een natuurlijke opvulling van een donkere hoek. Een ander cratief idee is het vormen van een natuurlijke scheiding in uw kantoor- of bedrijfsruimte door een of meerdere grote Monstera kunstplanten (verkrijgbaar in diverse hoogtes tot 280 centimeter) te plaatsen.

2. Let goed op het formaat

Uiteraard is niet iedere ruimte geschikt voor een grote Monstera kunstplant. Door een goede inschatting te maken van de ruimte en de locatie waar u de Monstera wilt plaatsen vooraf te bepalen kunt u het juiste formaat bepalen. Zo is de Monstera de luxe met een hoogte van 140 centimeter erg geschikt voor een hoek van een kleine huiskamer of als aankleding bij een receptie of balie.

De kleinste Monstera is met een hoogte van 50 centimeter geschikt om bijvoorbeeld een ruimte voor een trap of naast of onder een vensterbank mee te decoreren.

3. De kleurtoon

Alle kunstplanten, dus ook de Monstera's in ons assortiment, zijn zo realistisch mogelijk nagemaakt dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en natuurlijke elementen zoals echt hout. Daarbij zijn onze kunstplanten qua vorm gemodelleerd naar de echte plant. Zo heeft de kleine Monstera die we net bespraken secundaire, wat mattere groene bladeren. De grotere formaten hebben, net als in de natuur een wat meer glanzende textuur. Ook dit is natuurlijk een factor om rekening mee te houden.

Hoe voordelig is de Monstera kunstplant?

Echte planten hebben na aanschaf verzorging en onderhoud nodig. Daarnaast kan een echte plant voortijdig ziek worden, sterven of beschimmeld raken. Dit is bij een kunstplant natuurlijk niet het geval. Na de eenmalige aanschafkosten gaat een kunstplant, dus ook de Monstera, gemakkelijk 10 jaar mee, terwijl het qua onderhoud alleen aan te raden is om hem eens in de 14 dagen af te nemen met een Swiffer. Dit maakt een kunstplant zoals de Monstera niet alleen een makkelijke, maar ook goedkope aanschaf. Bestel daarom gerust uw favoriete Monstera's in de webshop of neem contact met ons op voor advies of een offerte.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug