Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > 5 tips voor plantenwanden met kunstplanten

5 tips voor plantenwanden met kunstplanten

5 tips voor plantenwanden met kunstplanten

Kunstplanten zijn leuk om neer te zetten, maar er zijn creatievere opties mogelijk. Eén van die opties is de plantenwand voor grote en kleine (kantoor)ruimtes. Wij geven u graag 5 tips over het creëren van een plantenwand met kunstplanten.

We beginnen met de voorbereiding.

1. Wat is de functie van de plantenwand met kunstplanten?

Vóórdat u aan de samenstelling van uw plantenwand begint is het belangrijk om eerst de functie van de plantenwand met kunstplanten te bepalen.

Wilt u een natuurlijke en rustgevende uitstraling of natuurlijke scheiding in een ruimte brengen? Dan raden wij aan om een zogenaamde groene wand te creëren met groene planten. Wanneer u een steriel ogende ruimte wilt verfraaien kunt u ook kiezen voor kleurige nepplanten in uw plantenwand.

Vervolgens is het belangrijk om de maten van uw kunstplantenwand te meten.

2. Hoe bevestigt u een plantenwand met kunstplanten?

U kunt uw plantenwand makkelijk en zonder schade aan de muren bevestigen door te kiezen voor een grid of kliksysteem. Hieraan bevestigt u panelen van 50*50 cm waar u de kunstplanten op gemonteerd heeft. U zou er daarbij voor kunnen kiezen om de onderste rij panelen weg te laten en in plaats daarvan kunst hangplanten op de onderkant van de panelen in de rij erboven te bevestigen.

3. Het selecteren van de juiste kunstplanten

Om wat inspiratie op te doen bekijken we eerst hoe een plantenwand, in dit geval een groene wand, er in de praktijk uit kan zien. Deze groene wanden plaatsten wij bijvoorbeeld bij restaurant Moi in Amsterdam. Nu u inspiratie heeft leggen we u graag uit hoe u de plantenwand in drie stappen opbouwt.

A. Hoe dik mag de plantenwand worden?

Hoe hoger de kunstplanten die u kiest zijn, hoe dikker de plantenwand wordt. Als u een dunne plantenwand wilt kunt u dus beter vooral klimop en hangplanten gebruiken. Als de wand wat dikker mag zijn kunt u bijvoorbeeld de Boston Varen gebruiken om een 3D-effect aan te brengen.

B. Varieer met kleur

Een andere manier om effect in uw plantenwand aan te brengen is het spelen met kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld een Hedera hangplant gebruiken als u een fan bent van donkergroene kleuren.

Voor een gevarieerder beeld kunt u bijvoorbeeld de Tradescantia, bekend om haar bladeren in diverse tinten groen combineren met een hangplant die langwerpige, bontgroene bladeren heeft zoals de Hertshoorn.

Wanneer u een kleurrijkere plantenwand wilt kunt u naast groene hangplanten en kunstplanten ook gebruik maken van kleurige hangplanten, zoals de Bougainvillea hanger.

C. Vergeet de klimop niet

Naast hangplanten kun je natuurlijk ook nep klimop gebruiken. Doordat klimop, zoals de Star Ivy, een dichte bladgroei heeft krijgt jouw plantenwand een weelderige uitstraling. Daarnaast is klimop een ideale bedekking voor op jouw panelen om de bevestigingsmaterialen van jouw andere nepplanten op jouw plantenwand mee te verbergen. De Photus, ook wel draken-klimop genoemd, is een populaire optie.

4. Het onderhoud van een plantenwand met kunstplanten

Qua onderhoud hebben kunstplanten een aantal voordelen. Allereerst hoeft u, na bevestiging, de planten alleen zo nu en dan stof af te nemen en tijdens het stof afnemen te controleren of alle planten nog vast zitten. U hoeft niet bang te zijn dat uw compositie verstoord raakt doordat één of meer planten uit de plantenwand dood gaan en ook de uitdaging van het watergeven van de verticaal hangende planten hoeft u niet aan te gaan.

5. De kosten van een kunstplantenwand

Dit maakt een plantenwand met kunstplanten een rendabele investering voor de lange termijn, zeker omdat u de panelen en het bevestigingssysteem bij een verhuizing mee kunt nemen. Wilt u meer informatie of overleggen over de ideale samenstelling van uw plantenwand met kunstplanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naast kunstplanten hebben we ook vele andere soorten kunstbomen met bijpassende plantenbakken.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug