Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Lechuza

Lechuza plantenbakken

Lechuza plantenbakken zijn perfect voor jou als je weinig tijd en/of zin hebt in het verzorgen van je planten. Sinds 2000 zorgen de Lechuza plantenbakken met hun goed doordachte oplossingen voor evenveel enthousiasme bij professionele vormgevers van interieurgroen als bij de consumenten. Gemak is bij Lechuza het uitgangspunt wanneer het gaat om het materiaal en het werken met plantenbakken en -potten. De plantenbakken van Lechuza staan wereldwijd bekend om het afgewerkte design. Laat je daarom inspireren door het ruime aanbod aan plantenbakken van De Groot Decoraties.

Plantenbakken voor buiten en binnen

Lechuza plantenbakken met overloop en bodemschroef zijn uitstekende planbakken voor buiten. Hiervoor moet de rode bodemschroef worden verwijderd. Bij zuilvormige bakken moet ook de schroef uit de binnenbak worden verwijderd. De schroef kan heel eenvoudig met behulp van een muntstuk worden losgedraaid. Door de geopende overloop kan overtollig regenwater wegvloeien en staat de plant nooit te nat.

Wij raden aan om een Lechuza plantenbak zonder overloop en bodemschroef alleen binnenshuis te gebruiken, omdat overtollig regenwater zo niet kan wegvloeien uit dergelijke bakken.

Lechuza plantenbakken met overloop en bodemschroef kunnen zijn ook uitstekende plantenbakken voor binnen. De rode bodemschroef moet dan wel blijven zitten. Bij zuilvormige bakken moeten de twee rode bodemschroeven blijven zitten ( 1 x in de binnenbak en 1 x in de bakbodem). De schroef kan heel makkelijk met behulp van een muntstuk worden vastgedraaid. De bodemschroef is voorzien van een betrouwbare dichtingsring die waterlekkage voorkomt.

Wat zijn de voordelen?

  • Volkomen weersbestendig (ook tegen vorst)
  • UV-bestendig
  • Moeilijk breekbaar
  • Met bewateringsysteem
  • Makkelijk te reinigen
  • Met het bewateringssysteem hoef je jouw planten nauwelijks te verzorgen

Een groot voordeel van Lechuza plantenbakken is dat ze volkomen weersbestendig zijn, ook tegen sneeuw, ijs of vorst. Let wel op dat je goed controleert of jouw plant dit ook is. Deze bloempotten zijn ook UV-bestendig: de edele lak met keramiek- en metallic-effect behoudt jarenlang zijn glans. De sterke kunststof breekt zelfs niet wanneer de bak valt. Bij gebruik buitenshuis raden wij aan om zuilvormige bakken extra te verzwaren om de stabiliteit te verhogen. Vul de bak na het monteren van de steunbuis maar voor het aanbrengen van de binnenbak bijvoorbeeld met wat grote keien of stenen.

Wat zijn de kenmerken?

Lechuza plantenbakken kun je het beste schoonmaken met een zachte doek en een beetje afwasmiddel. De lak is vergelijkbaar met autolak en de plantenbakken mogen dan ook niet worden gereinigd met agressieve producten of instrumenten. Ze bestaan uit het volledig afbreekbare Polypropyleen (PP). De premium-plantenbakken zijn afgewerkt met een hoogwaardige keramiek- en metallic- effect lak. De gelakte tafelpotten en handvaten van de uitneembare binnenbakken bevatten acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). De transparante watermeter is niet gemaakt van glas, maar van robuust Polycarbonaat (PC).

Lechuza plantenbak kopen bij De Groot Decoraties

Kun je niet genoeg krijgen van deze plantenbakken? Wil je wel genieten van mooie planten in je huis of tuin, maar heb je geen zin om ze te onderhouden? Kies dan voor een Lechuza plantenbak. Naast het fraaie design, zorgen de goed doordachte oplossingen voor meer gemak. Bij De Groot Decoraties heb je keuze uit veel verschillende plantenbakken van Lechuza. Laat je daarom inspireren door ons aanbod!

Verfijn uw keuze
Materiaal
Terug naar het overzicht