Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Lechuza

Lechuza

De productlijn LECHUZA is sinds 2000 op de markt en zorgt met de goed doordachte oplossingen voor plantenbakken en accessoires voor evenveel enthousiasme bij professionele vormgevers van interieurgroen als bij de consumenten. Gemak is bij LECHUZA het uitgangspunt wanneer het gaat om het materiaal en het werken met plantenbakken en -potten. De plantenbakken van LECHUZA staan wereldwijd bekend om het afgewerkte design.

LECHUZA plantenbakken met overloop en bodemschroef zijn uitstekend geschikt voor gebruik buitenshuis. Hiervoor moet de rode bodemschroef worden verwijderd. Bij zuilvormige bakken moet ook de schroef uit de binnenbak worden verwijderd. De schroef kan heel makkelijk met behulp van een muntstuk worden losgedraaid. Door de geopende overloop kan overtollig regenwater wegvloeien en staat de plant nooit te nat.

Wij raden aan om LECHUZA plantenbakken zonder overloop en bodemschroef alleen binnenshuis te gebruiken, omdat overtollig regenwater niet kan wegvloeien uit dergelijke bakken.

 

LECHUZA plantenbakken met overloop en bodemschroef kunnen ook probleemloos binnenshuis worden gebruikt. De rode bodemschroef moet dan wel blijven zitten. Bij zuilvormige bakken moeten de twee rode bodemschroeven blijven zitten ( 1 x in de binnenbak en 1 x in de bakbodem). De schroef kan heel makkelijk met behulp van een muntstuk worden vastgedraaid. De bodemschroef is voorzien van een betrouwbare dichtingsring die waterlekkage voorkomt.

Vorstbestendig: sneeuw, ijs of vorst - LECHUZA plantenbakken zijn volkomen weerbestendig. Maar let op: ga na of uw plant dat ook is!

UV-bestendig: de edele lak met keramiek- en metallic-effect behoudt jarenlang zijn glans.

De sterke kunststof breekt zelfs niet wanneer een bak valt. Bij gebruik buitenshuis raden wij aan om zuilvormige bakken extra te verzwaren om de stabiliteit te verhogen. Vul de bak na het monteren van de steunbuis maar voor het aanbrengen van de binnenbak bijvoorbeeld met wat grote keien of stenen

LECHUZA plantenbakken reinigt men bij voorkeur met een zachte doek en een beetje afwasmiddel. De lak is vergelijkbaar met autolak en de plantenbakken mogen dan ook niet worden gereinigd met agressieve producten of instrumenten.

LECHUZA-plantenpotten zijn hoofdzakelijk vervaardigd uit het volledig afbreekbare Polypropyleen (PP). De PREMIUM-plantenbakken zijn afgewerkt met een hoogwaardige keramiek- en metallic- effect lak. De LECHUZA accessoires, binnnenbakken met handvaten en het zelfbewateringssysteem bestaan voornamelijk uit PP. De gelakte tafelpotten en handvaten van de uitneembare binnenbakken bevatten acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). De transparante watermeter is niet gemaakt van glas, maar van robuust Polycarbonaat (PC).

Verfijn uw keuze
Materiaal
Terug naar het overzicht