Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Strelitzia

Strelitzia Kunstplanten

De Strelitzia kunstplanten zijn verkrijgbaar in twee maten. Het model van 100cm hoog  heeft drie mooie en bijzondere bloemen  en achttien bladeren. De diameter  is ongeveer 70 a 80cm Het is maar net hoe je de kunstplant Strelizia in model vouwt. De meerdere stelen van de plant met 18 bladeren kun je eenvoudig in het gewenste model brengen. Het model van 140cm heeft 32 bladeren.

Strelitzia kunstplanten

Wist je dat de strelitzia nicolai in de natuurlijke omgeving waar hij voorkomt (in het zuiden van het Afrikaanse continent) tot wel 10 meter hoog kan worden? Het is een van de vijf soorten strelitzia’s en je herkent hem meestal sneller als hij bloemen heeft. De bloem van een strelitzia plant lijkt namelijk op de kop van een vogel. Het heeft felle kleuren met oranje en paars of blauw. De oranje ‘veren’ steken omhoog van de kop van de vogel en de steel kan zelfs rode kleuren bevatten. Het is dan ook een favoriete bloem in bijzondere bloemstukken, maar zelfs een enkele strelitziabloem in een grotere vaas kan een ruimte al opfleuren.

Wie kiest strelitzia kunstplanten ter decoratie?

De strelitzia is echter niet alleen bekend vanwege de bloeiperiode, want de plant op zich mag er ook wezen. Je ziet diverse verspringende stengels met aan het einde een wat langer en groter blad. Er zitten geen openingen in het blad zoals je die bij de monstera ziet. Wat deze plant de ideale kunstplant maakt, is de fraaie ambiance die je ermee creëert. Hij doet het prachtig in een groepje kunstplanten met andere exotische varianten, maar op zichzelf voegt hij ook direct sfeer aan een ruimte toe.

Eigenschappen van de strelitzia kunstplant

Zoek je een kunstplant van ongeveer 1,5 meter hoog? Dan heb je bij de strelitzia kunstplant twee opties, namelijk de plant met bloemen of de plant zonder bloemen. De plant mét felgekleurde bloemen is ook in een kleiner formaat te bestellen (hij is dan iets hoger dan een meter) en de plant zónder bloemen kan zelfs in een lengte van bijna twee meter besteld worden. Deze grotere variant is ideaal voor ontvangstruimten of hallen van bedrijven waar je meer hoogte ter beschikking hebt en de plant de ruimte mooi kan vullen.

Pluspunten van een strelitzia kunstplant

  • Een enkele plant is al voldoende om een ruimte volledig en sfeervol aan te kleden.
  • Een groepje exotische planten geeft nog meer jungle gevoel en kan een grotere ruimte aantrekkelijker maken.
  • De strelitzia kunstplant bij De Groot Decoraties kan in twee hoofdsferen besteld worden:
    • Minder bladeren waardoor de stelen goed zichtbaar blijven. Dit geeft een strakker en modernere look.
    • Meer bladeren die wat warriger te positioneren zijn, waardoor je een wat meer naturel uitstraling krijgt.
  • De grote bladeren van de strelitzia zijn makkelijk in het onderhoud. Gebruik liever geen vochtige doek om het stof eraf te halen, maar een stofdoek of plumeau.

Minpunten van de strelitizia kunstplant

  • De bladeren van de kunst strelitzia zijn makkelijker schoon te houden dan de bloemen. Toch raden we af om de kunstplant met een stofzuiger te reinigen, aangezien de kracht van de stofzuiger de plant kan beschadigen.
  • Net als bij een echte plant moet je de kunstplant wel regelmatig onderhouden, want anders krijg je niet de uitstraling die je ermee voor ogen had.

Strelitzia kunstplanten in huis halen? Begin hier

Of je nu vanwege een allergie, gebrek aan tijd of geen goede ervaring met echte planten kiest voor de strelitzia kunstplant als huiskamerplant maakt niet uit. Hij doet wonderen voor je eigen interieur. Bij kleinere woonruimte adviseren wij ook eerder een enkele grotere kunstplant zoals de strelitzia of monstera  te kiezen, dan vele kleinere kunstplanten op een rijtje te zetten. Dit staat veel rustiger en brengt meer sfeer in huis.

Verder is de strelitzia kunstplant een unieke toevoeging aan elke bedrijfsruimte die om wat groen vraagt. Een entree met hogere plafonds, een kale kantine of een vergaderruimte frist flink op met een prachtige strelitzia kunstplant in een hoek met voldoende ruimte eromheen.

 


De Groot Decoraties, specialist in Kunstplanten en Kunstpalmen

 

Heb je een vraag over onze kunstplanten?

Bekijk de veelgestelde vragen aan De Groot Decoraties. Misschien zit het antwoord op jouw vraag over onze kunstplanten er al tussen. 

Bekijk de veelgestelde vragen

Verfijn uw keuze
Afmeting
Productgroepen
Terug naar het overzicht