Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Winkelcentrum Kroonpassage te Lelystad - kunstp...

Winkelcentrum Kroonpassage te Lelystad - kunstplanten in plaats van echte planten

Winkelcentrum Kroonpassage te Lelystad - kunstplanten in plaats van echte planten

Een winkelcentrum is een aparte locatie voor planten, in die zin dat ze in andere omstandigheden opgroeien dan planten bij je thuis of planten op je werk. In deze laatste twee situaties zijn er altijd mensen die oog voor de plant en zijn verzorging nodig hebben. Deze plant heeft ook een vaste plek die past bij zijn karakter. Bij veel licht nodig staat hij in de vensterbank, bij veel water nodig staat er een gietertje in de buurt. Winkelcentrumplanten hebben deze luxe verzorging vaak niet en daar komt ook nog bij dat ze vaak op de tocht staan, te weinig licht krijgen en dat mensen ze bij drukte kunnen beschadigen.

Keuze voor kunstplanten snel gemaakt

Om niet elk seizoen de echte planten te hoeven vervangen en er geen periodiek onderhoud aan te hebben, heeft winkelcentrum Kroonpassage besloten kunstplanten bij De Groot Decoraties te bestellen. In de avonduren hebben wij de kunstplanten geleverd en ze in de bestaande witte, vierkante bakken geplaatst. Om ervoor te zorgen dat de afwerking compleet was, is na de plaatsing van meerdere planten in de grote plantenbakken gekozen voor het aanbrengen van een hydrokorrel. Dit vult de ruimte tussen de planten op en dicht de randen af langs de zijkanten. De hydrokorrel is ter plekke verlijmd, waarmee een mooi stukje maatwerk geleverd is. De lijm heeft daarna de hele nacht kunnen drogen, totdat de deuren van het winkelcentrum ’s ochtends weer geopend werden.

Effect van de nieuwe kunstplanten

Wanneer je nu door het winkelcentrum loopt, zie je geen verlepte of dorre planten meer. Er zijn geen planten meer die te weinig krijgen van wat ze eigenlijk nodig hebben. Je kunt ze niet te veel of te weinig water geven en ze hebben geen last meer van de tocht of veranderende temperaturen. De bestaande bakken hebben nu weer meer flair, omdat er altijd prachtig groen in staat. Met een rij van deze opvallende witte bakken met donker verlijmde hydrokorrel en kentia kunstpalmen en kunstgrassen kan de Kroonpassage weer jaren vooruit.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug