Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Segbroek College in Den Haag - waar De Groot De...

Segbroek College in Den Haag - waar De Groot Decoraties geregeld kunstplanten levert

Segbroek College in Den Haag - waar De Groot Decoraties geregeld kunstplanten levert

Bij een groot gebouw als een school zijn echte planten en de goede verzorging ervan een jaarlijks terugkerende kostenpost waar scholen steeds vaker op bezuinigen. Als jij voor een school of ander groot gebouw (theater, gemeentehuis, ziekenhuis) nog op zoek bent naar planten, maar twijfelt tussen echte of kunstplanten, dan is het filmpje met de Talentprogramma’s van het Segbroek College een mooi voorbeeld van wat een kunstplant met de sfeer in de ruimte kan doen. Xichela Liberia (over Talentprogramma Segbroek Danst) zit namelijk voor een plant met flink veel groen blad langs de gehele stam, waardoor je niet eens kunt zien dat dit een kunstplant betreft.

Kunstgroenleverancier sinds 2017

De Groot Decoraties is de vaste leverancier van kunstplanten aan het Segbroek College. Alle kunstplanten worden in een strakke sierpot geleverd en de bovenkant van de pot (of onderkant van de stam van de plant) wordt afgewerkt met verlijmde hydrokorrels. In principe nodigt de plant niet uit om ongein mee uit te halen, maar mocht er toch afval op de verkeerde plek terechtkomen, dan zie je dit snel en dan heb je dit ook weer sneller opgeruimd. Verder geeft de afwerking met hydrokorrels een neutrale look die het groen van de plant juist veel beter uit laat komen.

Levering in 2022: 12 kunstplanten

De bestelling bestond dit jaar uit 6 kunst ficussen en 6 kunst bamboes. De planten zijn een prachtige aanvulling op de bestaande voorraad kunstplanten bij het Segbroek College. Meerdere ruimten – groot en klein – worden opgefleurd met groen. Zo is er de trappenhal waarlangs een hele rij kunstplanten staan, die het gedeelte met de trap afscheiden van de loopruimte op de verdieping. In totaal hebben we al 130 kunstplanten aan het Segbroek College mogen leveren om sfeer in het interieur te brengen.

Van belang bij de keuze voor sierpotten

Bij de pot waarin de kunstplant geleverd wordt, kun je denken aan verschillende kleuren. Je kiest een pot op basis van de ruimte waarin hij komt en de kleur die daar gebruikt is, of je gaat voor eenzelfde type en kleur pot voor alle planten in het interieur, zodat je ze ook makkelijk kunt verplaatsen. Een bijeenkomst in de aula kan dan verfraaid worden met een lange rij kunstplanten of groepjes kunstplanten bij de versnaperingen, maar de dag erna kunnen alle planten weer door de hele school verspreid zijn. Dat planten op stam bij de stam zelf vastgepakt kunnen worden om ze te verplaatsen, is dan ook een groot voordeel dat meespeelt bij de keuze voor een kunstplant.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug