Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Kunstplanten ideaal om een Oosterse sfeer te cr...

Kunstplanten ideaal om een Oosterse sfeer te creëren

Kunstplanten ideaal om een Oosterse sfeer te creëren

Aan de hand van een casus bij een klant geven wij u 5 tips voor een Oosterse sfeer met kunstplanten.

5 tips om een Oosterse sfeer te creëren met kunstplanten

Kunstplanten zijn bij uitstek geschikt om een Oosterse sfeer te creëren. Graag geven wij u hiervoor ter inspiratie 5 tips aan de hand van het project dat wij voor Spa du Monde mochten uitvoeren. Wij creëerden voor hen in hun luxe Oosterse spa zonder daglicht de ideale Oosterse sfeer met kunstplanten en bijbehorende bakken. Bent u klaar voor een dosis Oosterse inspiratie?

Tip 1: Kies de juiste kunstplanten voor de juiste functie

Bij Spa du Monde gebruikten wij bijvoorbeeld de kunst Kentia palm. Deze is 1.70 meter hoog en net zoals een natuurlijke palm redelijk doorzichtig. Hiermee vormt u bijvoorbeeld een statige entree in uw horecazaak of spa. Een andere kunstboom die we bij Spa du Monde inzetten is de kunst Olijfboom. Deze is door de dichte bladerstructuur beter geschikt als natuurlijke ruimtescheider als u wat meer privacy of een intieme uitstraling wilt creëren.

Tip 2: Verhoog de uitstraling van uw kunstplanten met de juiste bak

Voor de spa plaatsten wij de kunstplanten in een Baq Opus Hammered Globe Gold plantenbak met binnenbak. Deze bak is dankzij het gebruikte materiaal nauwelijks van een van echt metaal geslagen plantenbak te onderscheiden, maar wel veel lichter. De warme goudkleur geeft de extra ambiance aan de Oosterse sfeer in de spa. Daarbij zijn de Baq Opus plantenbakken voorzien van een binnenbak. Hierdoor hebben we minder vulling nodig en is de bak dus lichter.

Tip 3: laat uw kunstplanten in de bak verlijmen voor meer rendement

Voor deze klant hebben we elke kunstplant in de pot gezet met verlijmde hydrokorrels. Op deze manier staan de kunstplanten altijd recht in de pot terwijl de pot en plant samen licht genoeg blijven om te verplaatsen. Zo kunt u de pot makkelijk verplaatsen voor een schoonmaak of herinrichting. De kunstplant zelf heeft overigens weinig onderhoud nodig. Eens in de veertien dagen afstoffen met een Swiffer is bij normaal gebruik genoeg om de kunstplant zijn levensduur van 10 tot 15 jaar te laten halen.

Tip 4: met creativiteit kunt u met kunstplanten meer Oosterse sfeer brengen dan u denkt

Zo gebruikten wij voor onze klant ook de kunst Spathiphyllum. Door de grote bladeren is deze in een hoge pot ook geschikt als natuurlijke afscheiding of, in combinatie met een neveldouche, als 'regenwoud' in een sauna of spa.

Tip 5: Kies voor advies bij en levering van kunstplanten voor een betrouwbare partij

Zoals u ziet is er met een kunstplant veel mogelijk, maar komt er bij een goede kunstplant ook veel kijken. Kies daarom altijd voor een betrouwbare specialist om het maximale uit uw kunstplanten en -bomen te halen. Wij staan voor u klaar!

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug