Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Ficus kunstplant: 5 tips voor inspiratie

Ficus kunstplant: 5 tips voor inspiratie

Ficus kunstplant: 5 tips voor inspiratie

De Ficus kunstplant is een plantensoort die steeds vaker terugkomt in het interieur. Dat is niet voor niets zo. Deze plant heeft namelijk iets warms en knus. Dit is wellicht mede te danken aan de robuuste bladeren. Ondanks dat u de mogelijkheid heeft om een echte Ficus in huis te halen, geniet u met een Ficus kunstplant van verschillende voordelen. We inspireren u graag verder aan de hand van 5 punten die wij hieronder uiteenzetten.

De Ficus kunstplant in de woonkamer

De Ficus kunstplant is een uitstekende plant om in de woonkamer te zetten. Vooral als u een ruime woonkamer heeft en op zoek bent naar accessoires en decoratie die de ruimte helpen op te vullen zonder dat het er rommelig uitziet. Dit maakt de Ficus kunstplant dé plant voor u. De volumineuze plant heeft grote bladeren van een mooie, donkere groene kleur. In tegenstelling tot palmplanten, heeft de Ficus een iets huiselijke sfeer. Dit maakt het een populaire plant voor in huis.

Plaats hem in de hal

Wilt u een warm welkom creëren voor iedereen die uw huis binnenkomt? Zet dan de knusse Ficus kunstplant in de hal neer. Zet hem bijvoorbeeld naast uw schoenenrek neer. Niet alleen kleedt het de ruimte aan, maar ook verbloemt de mogelijk chaos die van tijd tot tijd zichtbaar is wanneer de schoenen niet opgeruimd zijn.

Kies een unieke plantenbak voor uw kunst Ficus

Ondanks dat u zich bezig houdt met het uitzoeken van de juiste plant voor in uw huis of op kantoor, is het vinden van de juiste plantenbak ook een belangrijk onderdeel. De sierpot zorgt ervoor dat alle losse elementen een geheel gaan vormen. Anders lijkt het simpelweg op een aantal planten die in een woonkamer zijn neergezet. De sierpot brengt derhalve uw decor samen.

Hebben de kussens op uw bank over het algemeen een oranje of terracotta accentkleur? Dan is het leuk om in de sierpot dezelfde tinten terug te zien. Uiteraard mag de sierpot ook juist uitsteken tegenover de rest van het decor. U kunt het zo gek of simpel maken als u zelf wilt. Het leuke is dat u, aangezien de Ficus kunstplant er altijd gezond en mooi uit ziet, tussendoor van plantenbak kunt veranderen. Zo kunt u uw plant passend maken aan ieder seizoen. Hier ziet u ter inspiratie diverse kunstficussen in diverse plantenbakken.

De kunst Ficus voor op kantoor

Bent u op zoek naar een mooie plant voor op kantoor? Dan is de Ficus kunstplant een geweldige keuze. Met deze plant haalt u op een subtiele manier de natuur in uw kantoor. In tegenstelling tot palmplanten, die wat meer het vakantiegevoel naar een ruimte brengen, zorgt de Ficus kunstplant voor een serieuze en knusse uitstraling. Een perfecte sfeer voor ieder kantoor.

De Ficus kunstplant gaat daarnaast ook goed gepaard met andere soorten planten. Wees dus niet bang om verschillende soorten met elkaar te mixen in een ruimte. Zo wisselden wij voor Autobedrijf Winters in Valkenswaard onze kunstficussen af met diverse kunstgrassen. Kijk maar hoe dat eruit ziet.

Ideaal voor makkelijk onderhoud

Wilt u graag meer groen in huis halen, maar heeft u geen groene vingers? Of heeft u het simpelweg al druk genoeg met werk en het huishouden en wilt u niet meer verantwoordelijkheid erbij hebben? Dan is de Ficus kunstplant een geweldige plant voor u. Zowel deze als andere kunstplanten hebben weinig onderhoud nodig.

Hoe heerlijk is het wanneer u terugkomt van een lange vakantie en alle planten in huis er nog steeds groen en gezond uitzien? Met kunstplanten krijgt u dit voor elkaar. Bent u benieuwd welk formaat kunst Ficus het beste past in uw kamer? Wilt u uw kunstficus of andere kunstplant direct met Hydro korrels in een mooie bloembak laten verlijmen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug