Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Nieuws > Business Center Steenwijk - kunstplanten voor h...

Business Center Steenwijk - kunstplanten voor het opleidings- en kenniscentrum van Overijssel

Business Center Steenwijk - kunstplanten voor het opleidings- en kenniscentrum van Overijssel

Business Center Steenwijk is gevestigd in het oude pand van het UWV en het ligt vlak langs het spoor. Je leest ‘oude pand van het UWV’  en dat betekent dan ook dat er de afgelopen tijd flink verbouwd is om er een frisse en geschikte ruimte van te maken voor diverse doelgroepen. Je kunt hier op locatie vergaderen met kleine of grotere groepen, informele afspraken houden, in stilte werken of een flexwerkplek voor jezelf boeken.

De bijzondere functie van groen in een multifunctionele ruimte

Waar veel mensen bij groen in het interieur niet aan denken, is dat het meer doet dan alleen sfeer creëren. Natuurlijk breekt een plant  het strakke of saaie van het kantoormeubilair en de felle kleuren op de muur, maar een plant doet meer. Het maakt hierbij eigenlijk niet uit of het een echte plant of een kunstplant is. Een of meerdere planten kunnen namelijk in een grotere ruimte gebruikt worden om ruimtes of zones af te bakenen. Zo zijn de loungeplekken die als flexwerkplek dienen gescheiden van de rest van de open ruimte waarin ze zich bevinden.

De kunstplanten voor Business Center Steenwijk

Aangezien het grote ruimten betreft die soms geen duidelijke afscheiding van elkaar hebben, is er ook voor grote planten gekozen.

  • Een opvallend blauwe wand met spreuk wordt opgefleurd door een strelitzia met knaloranje bloemen en vrolijke stengels met bladeren.
  • De looproute tussen de centrale ruimte met informele vergadertafels en loungeplekken wordt afgebakend met een wand van kunst monstera’s.
  • De koffiecorner verbergt een afvalscheidingplek door er een paar kunst rhapis achter te zetten.
  • Een rij met elastica robusta laat de bezoeker gissen wat er verder achter de kunstplanten gebeurt.

Waarom kunstplanten van De Groot Decoraties in plaats van echte planten?

Business Center Steenwijk heeft in het facilitair plan een duidelijke keuze gemaakt voor kostenbesparing op zaken als planten. Dat betekent niet dat er geen budget voor het interieur gereserveerd was bij de verbouwing, maar wel dat er zo min mogelijk aan verzorging en onderhoud nodig zou zijn na het plaatsen van de kunstplanten. Gezien het feit dat je tegenwoordig amper nog kunt zien of het een echte plant of kunstvariant betreft, konden alle overige eisen die er bij echte planten wel zijn van tafel worden geveegd. Het sfeervolle eindresultaat met doelbewuste keuzes voor de plaatsing zie je op onderstaande foto’s.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze kunstplanten?
Neem contact op, dan helpen we je graag direct verder
Ja, ik wil meer informatie!
Bel mij terug