Direct contact? Bel: +31 (0)320 41 36 33

Home > Buxus

Buxus kunstplanten

Kunstbuxus, het mooiste alternatief voor echt!

Buxus kunstplanten of nepplanten , het mooiste alternatief voor echt! Bent u op zoek naar sfeer voor thuis of op uw bedrijf ? Dan komt u al gauw uit bij kunstplanten. Geen horecabedrijf, winkel of kantoor kan eigenlijk zonder deze sfeermakers bij uitstek. Alleen: echte planten hebben verzorging, licht en aandacht nodig. En dan nog is hun levensduur beperkt. De Groot decoraties heeft de perfecte oplossing: fantastische kunst buxus . Niet van echt te onderscheiden, vrijwel onderhoudsvrij en (in ieder geval bij ons) veel voordeliger dan u misschien denkt. Bent u geïnteresseerd om de kunst buxus planten in het écht’ te zien, komt u dan eens vrijblijvend langs. Bel eerst even voor een afspraak: De Groot decoraties, uw specialist in kunstplanten 0320 413633 of 06 54220353

 

 

 

Buxus kunstplanten

De buxus is een fantastische plant die – in het echt – veel in hagen voorkomt of in vormen gesnoeid wordt. Zie je een buitenbuxus in de vorm van een haan of ander figuur? Dan is de kans groot dat het een buxusplant betreft. De echte buxus heeft echter een groot nadeel. Sinds een aantal jaren zorgt de buxusmot namelijk voor enorme schade aan de goed verzorgde heggen en alleenstaande planten in bollen of figuren in ons land. De blaadjes worden eerst bruin en daarna zie je de hele plant beetje bij beetje wegkwijnen. De meeste echte buxusplanten overleven het helaas niet.

Waarom een buxus als kunstplant in plaats van een echte?

De buxus is echter ook favoriet binnenshuis en daar komt de kunstvariant handig om de hoek kijken. Deze buxus kan geen hinder ondervinden van de buxusmot en je haalt er dan ook een prachtig groenblijvende plant mee in huis. De buxus kunstplant is een verrassend sierlijke plant op zich, maar je kunt hem ook decoreren. Doordat de blaadjes van de buxus kunstplant zo klein zijn, zie je vanaf een afstand helemaal niet dat het een kunstplant betreft. Dit is voor sommige bedrijven of evenementenbureaus een van de redenen om voor deze plant te gaan.

Kenmerken buxus kunstplanten

De kunst buxus bij De Groot decoraties is op dit moment in bolvorm verkrijgbaar, maar je hebt wel de keuze tussen een buxus kunstboom op een hogere stam of een buxus kunstplant op heel kort stammetje. Het is dan meer een struik dan een boom. De stam van de boom kan in diverse lengten gekozen worden. Zo zijn er hogere buxus boompjes van iets meer dan een meter hoog, maar ook buxusbollen met een stam van 1.70 meter lang. De lagere buxus in ons assortiment (zonder goed zichtbare stam) is tussen de 25 en 80 centimeter groot.

Behalve de realistische uitstraling van de stam is een ander kenmerk de kleuren van de kleine blaadjes. Door niet een enkele standaardkleur voor de hele buxusbol te kiezen, lijkt de plant nog echter en kun je bijna niet zien dat het een buxus kunstplant betreft. Van een afstand zie je lichte en donkere tinten groen en deze kleurverschillen maken de buxus in het echt ook zo uniek.

Voordelen buxus kunstplant

  • Een buxus kunstplant is sfeervol.
  • Een buxus als kunstplant kan prima van decoraties voorzien worden (bijvoorbeeld tijdens de feestdagen in december, een communie of huwelijk).
  • De kunstbuxus doet het prima in wachtruimten of bij de receptie.
  • Je hebt niet veel buxus kunstplanten nodig om een ruimte aan te kleden.
  • Met een sierpot kun je de buxus nog beter uit laten komen.

Nadelen buxus als kunstplant

  • Door de kleine blaadjes aan de buxus kunstplant is het onderhouden ervan anders bij een kunstplant met grotere bladeren.
  • Bij regelmatig decoraties aanbrengen en verwijderen kun je de kunstplant beschadigen.

Ook een buxus kunstplant kopen? Wij helpen je bij het maken van een keuze

Heb je een specifieke ruimte in gedachte waar de buxus kunstplant moet komen en weet je niet welk formaat het beste zal staan? Aarzel niet en vraag ons om advies. Als kunstplanten specialist